Wat houdt de cursus EnergiePrestatie-Adviseur Woningen Basis (EP-W/B) in?
Als energieprestatie-adviseur bepaal je het energielabel van een woning. Tijdens de cursus leren we je wat het vak van energieprestatie-adviseur inhoudt en ben je terdege voorbereid op de ISSO-examens. De cursus bestaat uit twee delen: de e-learning in onze online leeromgeving en twee meet-ups op locatie.
E-learning
Tijdens 15 praktische videolessen leer je aan welke voorwaarden een woningopname moet voldoen, hoe je de opname rapporteert en wat daar allemaal bij komt kijken. Zo behandelt de docent onder andere onderwerpen als verwarming, ventilatie en energieproductie. Bekijk hier het volledige lesprogramma.
Meet-ups
Na het succesvol afronden van alle videolessen volg je twee klassikale lesdagen (meet-ups). Tijdens de lesdagen pas je de geleerde kennis toe. Je kunt vragen stellen en bespreekt oefenexamens. Zo bereid je je samen met je medecursisten voor op het EP-W/B examen. Desgewenst kun je de meet-ups ook online volgen.
Studieduur
De cursus EnergiePrestatie-adviseur Woningen Basis bestaat uit 15 videolessen. In totaal is er 19 uur aan videomateriaal. Na de e-learning volgen twee meet-up dagen waarin je met de leerstof aan de slag gaat. Een lesdag duurt 6 uur. Daarnaast omvat de studie ook het bestuderen van de ISSO 82.1, de BRL 9500-W en het maken van oefenexamens. De geschatte totale studieduur is ongeveer 42 uur.
Hoelang blijft mijn cursus beschikbaar?
De videolessen in de online leeromgeving blijven tot 12 maanden na de betaaldatum beschikbaar. De volledige cursus inclusief meet-ups, dient binnen deze periode van 12 maanden te worden afgerond.
Bekijk hier de demo van de videolessen EP-Woningen Basis:
Examen geen onderdeel van de cursus
Je bent vakbekwaam energieprestatie-adviseur Woningen Basis als je het examen EP-W/B (Module W1, W2, W3 en W4b) met goed gevolg aflegt. Dit examen is geen onderdeel van deze cursus.
Je kunt je voor het examen aanmelden bij 't Examenpark, Cito of SNEI.
Voor wie?
De cursus is voor iedereen die meer wil weten over het vaststellen van de energieprestatie van een woning. Met inzicht in het opnameprotocol weet je ook hoe je de energieprestatie van een woning kunt verbeteren. Je kunt na het behalen van het examen aan de slag als vakbekwaam energieprestatie-adviseur Woningen Basis. Enige voorafgaande kennis van bouwkunde en installatietechniek is een pré. Als je twijfelt over je aanvangsniveau, neemt dan gerust contact op.
Na de basiscursus is het mogelijk je verder te specialiseren, bijvoorbeeld in het opnemen en labelen van utiliteitsgebouwen zoals kantoorpanden en ziekenhuizen.
Leerdoelen
Na het volgen van de cursus EP-W/Basis
- Weet je wat er komt kijken bij het opnemen van een woningen
- Ben je bekend met het opnameprotocol
- Ken je de exameneisen en heb je geoefend met de stof
Resultaat
Je kent de stof en weet wat er op het examen EP-W/B (module W1, W2, W3 en W4b) van je verwacht wordt. Wanneer je slaagt voor je examens registreert ISSO je Vakbekwaamheid EP-W/B.